20 februari 2016

Wandelen

Vanuit de passie voor de natuur en omdat ik vaak gevraagd ben voor advies bij allerlei te maken keuzes en voor meer balans tussen werk en privé, ben ik wandelcoach geworden. Op mijn manier combineer ik delen van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Mindfulness en natuurbeleving. Maar vooral ook een mix van empathie en gezond verstand. Dit alles tijdens een rustig wandeltempo in de mooie natuur.

Begin, ervaar en vertel.

De stilte, een goed gesprek en de geluiden van de natuur wisselen elkaar af. Krijg handvatten om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Voorkom dat je echt vastloopt en leer beter keuzes te maken. Bepaal je grens! Hoe zeg je NEE?

Soms lukt het even niet, je loopt vast, stress, burn out, belangrijke keuze te maken, verlies van werk, je hebt een luisterend oor nodig, een duwtje in de rug, omdat je het echt zelf wel kunt, maar nu even niet!

Tijdens wandelen komen we situaties en plekjes tegen die we kunnen gebruiken om je zelf te laten inzien hoe je iets doet, hoe je denkt. Maar ook hoe het anders kan. Je wordt bewust van je eigen automatische piloot.

ontspannen in de bossen

natuurwandeling

Bewust leren omgaan met je bewegingen, ademhaling en je gedachten

De ademhaling, onze houding en een rustig tempo maken je bewust van je stappen.

Adem of levenslucht, een goede ademhaling is dus erg belangrijk. Hoewel het vanzelf gaat kunnen we toch deze ademhaling gaan sturen. We kunnen er bijvoorbeeld rustig door worden, we kunnen onszelf helpen om in slaap te vallen. Maar ook onszelf leren focussen op wat we aan het doen zijn.

Veel doen we op de “automatische piloot” . We komen zo door onze (vervelende) verplichtingen heen en kijken onderwijl uit naar ontspannende activiteiten. Helaas gebeuren die vaak op dezelfde manier. We zijn weg met onze gedachten naar al wat er op dat moment niet is, of gebeurt. Het hier en nu zijn we kwijt, we hebben het gevoel geleefd te worden.

Van alles willen bereiken, willen gaan doen, je “bucket list” afwerken. HOE ?

Wat nu? 

In ieder geval: “Stap voor stap!”

Ik geef je handvatten, jij pakt ze of niet. Maar je weet best zelf wat je kan en wil en weet, maar waar is het recept, wat is het stappenplan (ook al weer)?

Tijdens de sessies, wandelen, tuinieren, kanovaren leer ik je bewust te worden van jouw lichaam ten opzichte van de handelingen, de plaats. Ik laat jouw ademhaling en gedachten meegaan en laat ze samen met  jou ook weer op dezelfde plek terugkomen waar ze thuis horen op het moment dat je afdwaalt.

Je bent hier, niet daar, nu, niet gisteren of morgen. ervaar het en geniet, buiten, gewoon, natuurlijk!

Wanneer we wandelen hoeven we elkaar niet aan te kijken, er vallen ook stiltes. Laat het gebeuren, accepteer, vertel, ik luister. Het is wat het is. Er komen allerlei gedachten en ze gaan weer weg, het hoort erbij.

De natuur accepteert zichzelf ook, die berken worden echt geen eiken.

berkenbomen

grote eik

                                                                 

Gewoon buiten natuurlijk.

Mijn programma leent zich om jou te steunen, om keuzes te leren maken, rust te geven, omgaan met gedachten, niet zweverig, maar juist met 2 voeten op de grond. We zijn immers allemaal onderdeel van de natuur. Vandaar buiten, gewoon en natuurlijk.

Vanaf de grond, back to basic, leren opbouwen van vertrouwen in jezelf, zodat je weer vooruit kan.

 

Wandelgebieden: Groot Goor, Strabrechtse Heide, De Warande, Stiphoutse bossen of jouw favoriete gebied.

Begin, ervaar en vertel.

Begin, ervaar en vertel.

 

Terug naar hoofdpagina